Αρχική σελίδα   Η εταιρία   Νέα   Επικοινωνία  
  Νέα Βιβλία
  Υπό Έκδοση
  Προτάσεις
  Προσφορές
  Εξαντλημένα
Νέα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΛΑΤΙΝΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κυκλοφορεί, η «Ελληνική Παλατινή Ανθολογία», σε 13 τόμους.

Η Παλατινή Ανθολογία συντίθεται από ποιήματα της ελληνικής κλασικής περιόδου, της αλεξανδρινής, της ρωμαϊκής και χριστιανικής (από το 600 π.Χ. μέχρι το 900 μ.Χ.) και όλα είναι στην ελληνική γλώσσα, γραμμένα από Έλληνες ή και ελληνομαθείς της αλεξανδρινής εξάπλωσης, της ρωμαϊκής και της βυζαντινής διαδοχής. Τα θέματα των επιγραμμάτων καλύπτουν όλους τους κύκλους του ανθρώπινου βίου: τον έρωτα, το θάνατο, την ανδραγαθία, τη σάτιρα, το παιχνίδι, τη μεταφυσική διάσταση. Πρωταγωνιστούν ποιητές και συγγραφείς, ηγέτες και πλούσιοι, ναυαγοί και αγρότες, φτωχοί και ασήμαντοι, γυναίκες και παιδιά, νέοι κ.α. Η ομορφιά, η λιτότητα και η τελειότητα πολλών επιγραμμάτων λάμπει μέσα στις σελίδες του έργου, που κυκλοφορεί σε 13 τόμους, σε γλαφυρή μετάφραση του κλασικού φιλολόγου Κώστα Τοπούζη.

Απρίλιος 2011  

 

ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΕΥΣΕΩΣ ΔΩΡΑ

Η εργασία Σκοπέλου Γεύσεως Δώρα, δεν εκπονήθηκε μόνο για να καταγράψει τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Σκοπέλου, να ανιχνεύσει την ιστορία τους και να εκθέσει τις συνήθειες με τις οποίες αρκετές από αυτές είναι άρρηκτα δεμένες, αλλά και με την ελπίδα να συμβάλει στο να μην πέσουν στη λήθη αυτές. Επιδιώκει να υπενθυμίσει επίσης οτί νόστιμο δεν είναι παρά ό,τι μας δίνει η φύση και να καταδείξει πώς μιας δρασκελιάς τόπος μπορεί να ξεπληρώνει την αγάπη, το σεβασμό και τον ιδρώτα των ανθρώπων του, όχι μόνο γιατί τους επιτρέπει με τα αγαθά του να διατηρηθούν στη ζωή, αλλά και γιατί συμβάλλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση της ταυτότητάς τους, της απαραίτητης δηλαδή εκείνης πυξίδας για την πορεία τους στη ζωή.

Ιούλιος 2010  

 

Ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ

1878-1953

Μια πλήρης ιστορική και πολιτική βιογραφία

Το βιβλίο του Σέφη Ανασταστασάκου «Ο Πλαστήρας και η εποχή του», αποτελεί πνευματικό άθλο του συγγραφέα και σημαντική συμβολή στη Νεότερη Πολιτική Ιστοριογραφία. Έργο μοναδικό και ογκώδες, με δύο χιλιάδες σελίδες, κατορθωμένο μετά από μακρόχρονη έρευνα, μας ανοίγει την αυλαία της ιστορίας προς μια εποχή, μεστή από κλέη και πάθη του ελληνικού λαού και προσηλώνει τη διάνοιά μας προς ένα σπουδαίο και σεμνό ήρωά του. Ο Σέφης Αναστασάκος με το τρίτομο αυτό έργο έγραψε πραγματική ιστορία, με προσήλωση και σεβασμό προς την αλήθεια, με ευθυκρισία και αντικειμενικότητα. Παράλληλα δε με το βιογραφικό μέρος του βιβλίου, αναλύεται ταυτόχρονα και ολόκληρη η Νεοελληνική Ιστορία, ''εποχή'', στην οποία έζησε και έδρασε ο Νικόλαος Πλαστήρας.

Το έργο διακρίνεται για την εξαιρετική επιστημονική του τεκμηρίωση, την άρτια δομή του και ο συγγραφέας διεξήλθε με νηφαλιότητα και διορατικότητα τα ιστορικά γεγονότα.

Κωνσταντίνος Ι. Δεσποτόπουλος

Ακαδημαϊκός

Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις «Επικαιρότητα» μια πλήρης τρίτομη βιογραφία με τίτλο «Ο Πλαστήρας και η εποχή του», που έγραψε ο πρώην βουλευτής Σέφης Αναστασάκος μετά από πολύχρονη και εξαντλητική έρευνα. Αντιγράφω από την τελευταία σελίδα του βιβλίου: «Λίγες μέρες μετά την κηδεία του, οι συγγενείς του κατέγραψαν τα περιουσιακά του στοιχεία. Βρήκαν στην τσέπη του 216 δρχ. και δέκα δολάρια. Καμιά κατάθεση σε τράπεζα. Κανένα ακίνητο. Ούτε σπίτι δικό του είχε. ''Κάποτε'', γράφει πάλι ο δημοσιογράφος Βάσος Τσιμπιδάρος, ''ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος είχε πάρει την πρωτοβουλία να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη, για να μην περιφέρεται εδώ και εκεί σε ξενοδοχεία και δωμάτια. Πήγε λοιπόν σε μια τράπεζα και μίλησε με το διοικητή. ''Τι;'' απόρησε εκείνος. ''Ο Πλαστήρας δεν έχει σπίτι; Βεβαίως θα του δώσουμε ό,τι δάνειο θέλει και μάλιστα με τους καλύτερους όρους. Πάρτε αυτό το έντυπο να το συμπληρώσει και να το υπογράψει. Το δάνειο θα εγκριθεί αμέσως''. Χαρούμενος έτρεξε στον Πλαστήρα να του αναγγείλει το ευχάριστο νέο. ''Αϊντε, ρε Γιάννη'', του είπε. ''Με τι μούτρα θα βγω στο δρόμο αν μαθευτεί πως εγώ, ο συνταξιούχος, πήρα τόσο δάνειο για σπίτι;'' Έσχισε το έντυπο στα τέσσερα και το πέταξε». Πόσοι πολιτικοί έχουν όμοιο με του αγίου Νικολάου Πλαστήρα «πόθεν έσχες»;

Εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Βικ. Νέτας)

 • Δημήτριος Σιούφας, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων: «Το βίβλιο του κ. Σέφη Αναστασάκου είναι γραμμένο με διάθεση αντικειμενικότητας, συμβάλλει δε στην πληρέστερη γνώση της ιστορίας μας».
 • Ευάγγελος Βενιζέλος, βουλευτής, τ. υπουργός:«Το βιβλίο είναι πληρέστατο πολιτικά, ιστορικά και επιστημονικά. Είναι δε διδακτικό, εκπαιδευτικό, ιστορικό και αναγκαίο για κάθε σημερινό Έλληνα».
 • Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου, τ. υπουργός:«Ο Σέφης Αναστασάκος, μας παρέδωσε ένα μνημειώδες έργο που δεν αφορά μόνο τη βιογραφία του Πλαστήρα, αλλά ξεδιπλώνει αντικειμενικά ολόκληρη τη Νεοελληνική Ιστορία».
 • Αναστάσης Πεπονής, τ. υπουργός: «Το βιβλίο είναι απαραίτητο για κάθε ένα που θέλει να γνωρίσει αντικειμενικά την πρόσφατη ιστορία και το ρόλο που μέσα σ΄αυτή έπαιξε ο Πλαστήρας».
 • Γιάννης Καψής, τ. υπουργός: «Το έργο του Σέφη Αναστασάκου είναι έργο ζωής πολύτιμο για όλους μας και μας υποχρεώνει να σκεφτούμε όλοι μας τις αρχές και αξίες που υπηρέτησε ο Πλαστήρας».
 • Στέλιος Παπαθεμελής, τ. υπουργός: «Ο Σ.Α. μάς έδωσε ένα μνημειώδες έργο που εκτός από τη βιογραφία του Πλαστήρα αποτελεί και μια εντυπωσιακή καταγραφή ολόκληρης της Νεοελληνικής Ιστορίας».
 • Φώτης Κουβέλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Το βιβλίο του Σέφη Αναστασάκου, αποτελεί σημαντική κατάθεση στην Πολιτική Ιστορία του τόπου».
 • Αλέξης Μητρόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου:«Ένα μνημειώδες ιστορικό έργο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι αν θέλουμε να έχουμε την αυτογνωσία μας».
 • Νεοκλής Σαρρής, καθηγητής Πανεπιστημίου: «Ο Σέφης Αναστασάκος με το βιβλίο του φωτίζει αντικειμενικά την προσωπικότητα του Πλαστήρα που με τη δράση του επηρέασε τις εξελίξεις της νεότερης ιστορίας μας».
 • Βασίλης Βασιλικός, συγγραφέας:  «Ο Σ.Α. είναι ταλαντούχος συγγραφέας, ιστορικός και αναλυτής. Στο βιβλίο του για τον Πλαστήρα υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες που συνθέτουν τον ιστό της νεότερης ιστορίας μας και άρα της συνείδησής μας».
 • Σεραφείμ Φυντανίδης, δημοσιογράφος: «Το βιβλίο του Σέφη Αναστασάκου, είναι διδακτικό και αναγκαίο και δεν πρέπει να λείψει από κανένα νσπίτι, από κανένα σχολείο και από καμιά βιβλιοθήκη».
 • Εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Φ. Οικονομίδης): «Το τρίτομο έργο του Σ. Αναστασάκου, είναι μια σημαντική εργασία και μια ενδιαφέρουσα έρευνα για τη νεότερη ελληνική ιστορία, η οποία απαίτησε πολύ χρόνο και μόχθο».
 • Εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ: «Άγνωστα στοιχεία και ντοκουμέντα για τη ζωή και τη δράση του Νικόλαου Πλαστήρα περιλαμβάνει το βιβλίο του κ. Σέφη Αναστασάκου».
 • Εφημ. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (Γιάννης Κουβαράς): «Βιβλίο - πρόκληση κατά της ιστοριογραφικής/ αναγνωστικής μας ακηδίας και ραστώνης».
 • Εφημ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ: «Το βιβλίο είναι ένα μοναδικό ιστορικό και πολιτικό ντοκουμέντο που πρέπει να διαβαστεί από όλους».
 • Περ. ΙΣΤΟΡΙΑ (Διονύσης Μουσμούτης): «Η ογκώδης μελέτη του Σέφη Αναστασάκου για τον Νικόλαο Πλαστήρα, που συνοδεύεται από πλούσια εικονογράφηση και εξαντλητική βιβλιογραφία συνιστά μια από τις πλέον ευφρόσυνες ερευνητικές καταθέσεις των τελευταίων ετών. Οπωσδήποτε πρόκειται για ένα άξιο επαίνου εκδοτικό γεγονός».
 • Περ. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (δρ. Ν. Νικολούδης): «Το εύρος της έρευνας του Σέφη Αναστασάκου κι ο όγκος των τεκμηριωμένων αποδείξεων αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ιστορική προσωπικότητα του Ν. Πλαστήρα».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τρίτομο αυτό έργο θα βρείτε αναζητώντας τον τίτλο στην κατηγορία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τωρα τι κανουμε

Τωρα τι κανουμε
Και τωρα ολα ειναι ευκολα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ:
Κατηγορία
Τίτλος Βιβλίου
Συγγραφέας
Τιμή
Λέξη Κλειδί

Κατηγορίες Βιβλίων

ΒιβλιοπωλείαΑρχική σελίδα   Η εταιρία   Νέα   Επικοινωνία  
Εκδόσεις Επικαιρότητα, Μαυρομιχάλη 42, Αθήνα